Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@19:52:03 GMT

گرانی در تئاتر بیداد می‌کند

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۷۱۹۳۶

گرانی در تئاتر بیداد می‌کند

بهرام بهبهانی نویسنده، بازیگر و کارگردان نام آشنای تئاتر که چهره او با سریال‌هایی مانند «جابر ابن حیان» و «پول کثیف» برای بینندگان تلویزیون هم آشناست، درباره وضعیت فعلی هنر تئاتر به خبرنگار  حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اتفاق‌هایی که در دو سال اخیر رخ داد، همه هنر‌ها به ویژه هنر تئاتر را که یک همگانی است تحت تاثیر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخاطر بیماری کرونا همه بچه‌های تئاتر بیکار شدند به طوری که اصلا حال و روز خوبی ندارند و حمایت خوبی هم از آن‌ها صورت نگرفته است. افرادی که در این هنر تحصیل کردند، زحمت کشیدند و خاک صحنه خوردند تا هنری را به نمایش بگذراند، در این دو سال هیچ منبع درآمدی نداشتند.

وی با بیان اینکه ریشه اصلی مشکلات تئاتر گرانی است، افزود: این گرانی در قسمت‌های مختلف تئاتر رسوخ کرده است. چرا هنری که نیاز یک جامعه و هنر فرهیختگان است، باید انقدر گران باشد؟ انگار دولت خودش را کنار کشیده و یکسری سالن خصوصی در اختیار تئاتری‌ها قرار داده تا هر شخصی که خواست نمایش روی صحنه ببرد، در این سالن‌ها اجرای خود را انجام دهد. به این موضوع فکر نمی‌کند که یک دانشجوی تئاتر چطور شبی ۲ یا ۳ میلیون هزینه اجاره سالن بپردازد؟ مجبور است که قیمت بلیط‌ها را بالا ببرد، در این صورت هم تماشاچی با دیدن قیمت بلیط از تماشای تئاتر منصرف و در نتیجه چرخه اقتصاد در تئاتر متوقف می‌شود.

بازیگر سریال «پول کثیف» درباره استفاده از ظرفیت‌های تئاتری در تولیدات تلویزیون و سینما بیان کرد: خوشبختانه در این سال‌های اخیر کارگردان‌های سینما و تلویزیون اقبال بیشتری به تئاتر داشتند و بیشتر بچه‌های تئاتری را برای بازی در کارهایشان انتخاب کردند به طوریکه تعدادی از سوپراستار‌های فعلی سینما از دل تئاتر رشد کرده اند.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر نحوه آموزش در دانشگاه و آموزشگاه‌ها بسیار پیشرفت کرده است، اساتیدی روی کار هستند که دغدغه این هنر را دارند و دانشجو‌های خود را با عشق پرورش می‌دهند. وقتی یک استعداد تحت تدریس استاد خوب و همچنین حمایت قرار بگیرد مطمئنا بازیگر خوبی می‌شود. خوشبختانه در این چند سال ظرفیت‌های خیلی خوبی را به تئاتر تزریق کردیم که برای شکوفایی آن‌ها لازم است هم در تئاتر و هم سینما مورد حمایت قرار بگیرند، این استعداد‌ها باید شناخته و استفاده شوند؛ بزرگان تئاتر، تهیه کننده‌های سینما و تلویزیون هنرنمایی این بازیگران را ببینند و در کارهایشان از آن‌ها استفاده کنند. بسیاری از بچه‌ها به دلیل نبود هزینه برای اجاره سالن خوب، آثار خود را در سالن‌های گمنام روی صحنه می‌برند، بنابراین در همان تئاتر‌های گمنام هم میتوان حداقل یک یا دو بازی خوب و آینده دار پیدا کرد.

کارگردان نمایش «بانو آئویی» با بیان اینکه در این دوسال تولیدات تصویری کار خود را ادامه دادند اظهار کرد: در این ایام کاش بچه‌های سینما دست بچه‌های تئاتر را بیشتر می‌گرفتند و به نظرم الان وقتش رسیده که دین خود را به تئاتری‌ها ادا کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر مخاطبان تئاتر قشر خاصی از جامعه هستند گفت: میتوان تئاتر را همانند ادبیات برای فرهیختگان یک جامعه دانست، اول باید بدانیم که چرا مردم ما کتاب نمی‌خوانند؟ یا میزان مطالعه آن‌ها کم است؟ در اینصورت میتوان درباره کم بودن مخاطبان تئاتر هم نظر داد؛ البته مردم تا حد زیادی حق دارند، زیرا قیمت بلیط تئاتر‌ها بالاست و تخفیفی هم در نظر گرفته نمی‌شود. از طرفی در شهر تهران تئاتر‌ها در یک نقطه متمرکز هستند به طوری که اگر یک نفر بخواهد یک نمایش ببیند، علاوه بر هزینه حدود ۴ ساعت از وقت او در ترافیک مسیر تلف می‌شود.

بیشتر بخوانید؛

دلایلی که تئاتر را به هنر قشر خاص جامعه تبدیل کرده است+ فیلم

بهبانی تشریح کرد: سنت تئاتر دیدن در جوامع خارجی بسیار مهم است به طوری که بلیط یک تئاتر را از چند ماه قبل رزرو می‌کنند، اما این سنت و آئین در کشور ما خیلی به چشم نمی‌آید. باید محوریت جشنواره‌ها از تهران گرفته و به شهر‌های مختلف واگذار شود. ما با استفاده از تئاتر می‌توانیم حتی برای شهر‌های کوچک هم جاذبه توریستی ایجاد کنیم. برای تحقق این هدف لازم است که همه نهاد‌ها از تئاتر حمایت کنند.

وی افزود: در این دو سال من متوجه هیچگونه حمایتی از سوی مرکز هنر‌های نمایشی نسبت بخه اهالی تئاتر نشدم. این نهاد که متولی امور نمایشی در کشور است، صرفا به برگزاری جشنواره‌ها اکتفا کرده است. باید دولت کاری کند که بلیط تئاتر جز سبد یک خانوار قرار بگیرد. همچنین در گذشته تله تئاتر‌های زیادی در تلویزیون داشتیم که در این دو سال تعداد آن‌ها هم کم شده است.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تئاتر ایران ویروس کرونا بازیگران تئاتر تئاتر ها بچه ها دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد

میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود.

برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما